Kunstner

Billedkunstner: Anne-Guri Storjord:

Anne-Guri er 50 år og er en lokal kunstner fra Bodø i Nordland. Her har hun jobbet som designer, lærer og billedkunstner over år. Hun jobber i hovedtrekk med ulike teknikker innen figurativ kunst. Bildene som her vises er fra utstillingen, Between Moments”, og er bilder i mixed media teknikk (maling og foto lag på lag). Den nord-norske naturen skinner ofte gjennom i uttrykkene, og inspirasjonen henter hun fra reiser, møter med mennesker, opplevelser og drømmer. Alle bildene har ei fortelling sier Anne-Guri, og symbolbruken blir derfor et viktig redskap når bildene skapes.

Jeg håper bildene mine kan spre glede og lokke fram smil, samtidig som de formidler et dypere budskap til publikum.

See You in Heaven:

Vi møter alltid igjen de vi har sterke bånd til. De sterke båndene oppstår uavhengig av tid og rom. Holmene og husene symboliserer de ulike rommene, mens båten, stigen og hjertet står for kommunikasjonen og kjærligheten som ligger i mellom øyeblikkene til enhver tid.
– Bilder og maling fra Gildeskål, Svolvær i Lofoten samt Kjærringøy.

Maleri: «See You in Heaven», malt av Anne-Guri Storjord.


Maleri: «Let me stay», malt av Anne-Guri Storjord.

Let me stay:

Der er viktig for vår eksistens og kulturarv at de små grendene og fiskeværene forblir. Bildet symboliserer også det eneste ønsket vi sitter igjen med når alvorlig sykdom rammer en. Det lille fiskeværet, skyen og tuppehøna klamrer seg fast til land, og gjenspeiler det nord-norske uttrykket; ”Der det e liv, e det håp!” Stigen binder de to dimensjonene; livet, og livet etter livet, sammen for å vise at de er ett.
– Bilder og maling fra Lofoten, Skråva.


Butterfly Wishes:

Uansett hvor du befinner deg i verden eller i livet, kan ingen ta fra deg drømmene dine. Sommerfuglen er samtidig en varm hilsen fra verden “på andre siden”. Den minner oss på at døden er en forlengelse av livet. Bare i en ny dimensjon.
– Bilder og maling er fra Nordsia, Bodø og Lofoten.

Maleri: «Butterfly Wishes», malt av Anne-Guri Storjord.