Sosialt program Bodø

Bodø er omringet av spektakulær natur, få –om noen – storbyer kan oppvise. Her venter opplevelsene på deg rett utenfor hotelldøra og vi vil gjerne ta deg med på tur.

Havsafari til Saltstraumen

Opplev verdens sterkeste malstrøm i RIB! Saltstraumen er verdens sterkeste malstrøm. 4 ganger i døgnet presser mer enn 400 millioner m3 vann seg vei gjennom et tre km langt og 150 m bredt sund – kraftig strøm og dype virvler oppstår. Båtturen går ut mellom holmer og skjær og underveis til Saltstraumen gjør vi en del korte stopp og fokuserer på historie, geografi og geologi.

Kanskje får vi også nærkontakt med havørna? Bodø har verdens største bestand av denne majestetiske rovfuglen. Etter å ha «kjent på» straumen og blitt fortalt hva som skjer, og hvorfor det skjer går vi i land på Tuvsjyen. Turen hjem til hotellet er en busstur på ca. 1 time. Underveis guides det om byens historie, om geografi og selvfølgelig om Saltstraumen. Ved store deltakelse deles gruppen i to og bytter transportmiddel ved Tuvsjyen. Dette er en av de virkelig store attraksjonene i Bodøområdet, for ikke å si den aller største! Dette er en naturopplevelse, ikke en action tur – slik at alle aldre og funksjonsnivå kan delta. Tusen tar ca 3 timer.

Tidspunkt: Avreise fra hotellet onsdag kl. 17.00
Pris: 550 kr
Ta med: Du får låne utstyr (seildress, redningsvest, lue, hansker og vernebrille) til båtturen, men ta med gode sko og varme klær til å ha under.

 


Keiservarden – guidet tur til «Bodøs tak»

Bli med på en overkommelig fjelltur med panoramautsikt til vår majestetiske natur. Har du lyst å se Bodø og omgivelsene «fra luften» er Veten, bedre kjent som Keiservarden (366 moh) rette stedet. Her har du en fantastisk utsikt over selve byen, områdene rundt byen med blant annet Landegode, Børvasstidene, Lofoten og Suliskongen i et 360⁰ panorama. Turen er lett tilgjengelig og du beveger deg både på grusvei, sti og trapper laget av sherpaer fra Nepal. Guidene møter dere på hotellet og tar dere med fra start til mål. Distanse: 5 km. Varighet: ca 2 timer.

Tidspunkt: Avreise fra hotellet onsdag kl. 17.15
Pris: 350 kr
Ta med: Gode sko og lette turklær.


Eventyrlig kystvandring

Opplev nordnorsk kystkultur og bli med på vår fascinerende kystvandring. Vår hengivenhet til kysten er en viktig del av den nordnorske kulturarven. Turen følger stier langs kysten, over hvite vakre sandstrender med utsikt til Lofoten. Erfarne guider viser vei og forteller underveis om vår spennende viking historie, vår avhengighet av naturen og havet. Vi garanterer at du på denne turen vil få ny kunnskap om natur og kultur. Distanse: 3 km. Varighet: 2 timer.

Tidspunkt: Avreise fra hotellet onsdag kl. 17.15
Pris: 350 kr
Ta med: gode sko, varme klær, lue og hansker.


Byvandring i Bodø

Vil du ikke være med ut på tur, anbefaler vi byvandring rundt i Bodøs gater på egenhånd. Opplev gatekunst, moderne arkitektur og historie med en spasertur gjennom byen vår. Mange av Bodøs bygninger er dekort med fantastisk street art. Vi gir deg et kart med forslått vandring gjennom byen der du får oppleve vår urbane kunst, besøkt domkirken, stormen og ender opp ytterst på moloen. Egne kart er tilgjengelig i resepsjon på hotellet.

Tidspunkt: når du selv vil
Pris: gratis


Hundholmen brygghus – sosial samling

Etter at vi alle har opplevd nordnorsk natur, samles vi til sosialt samvær og en liten matbit på Hundholmen brygghus på kaia midt i sentrum, bare et steinkast fra Hotell Scandic havet.
Det serveres bacalao for de som har bestilt på forhånd.

Tidspunkt: Onsdag fra kl 19.30
Pris: Gratis entre. Kr 165 for Bacalao, hvis du vil ha noe å spise (må bestille ved påmelding).
Ta med: Kom som du er. Ingen kleskode, så du må ikke skifte etter å ha vært på tur.


Kjerringøy – ekte eventyr

Har du litt tid før du reiser hjem på fredag og kunne tenke deg å gå i land på maleriske Kjerringøy?
Et besøk til Kjerringøy Gamle Handelsted er en tur rett inn i hjertet av nordnorsk historie. Her får du sjansen til å vandre de samme stiene som Knut Hamsun en gang gikk. Du får se det alpine kystlandskapet som inspirerte han til å skrive klassikerne som «Svermere», «Pan» og «Rosa». En reise til Kjerringøy er en reise tilbake i tid. Du får innblikk i hvordan moderne kyst-Norge vokste frem. Her kan du følge drengen og tausa i de gamle bygningene med særegen og ekte atmosfære, eller handle drops i krambua. Etter guidet omvisning på handelsstedet rusler vi langs havet til Kjerringøy bryggehotell hvor det serveres en ekte nordnorsk middag m/dessert før bussen tar oss med tilbake til Bodø.

Tidspunkt: Avreise fra Scandic Havet fredag kl. 13.15. Tilbake i Bodø/flyplassen ca kl. 18.15
Pris: 1000 kr (inkl. buss og ferje t/r, inngang og guide på handelstedet og middag.