A14

På liv og død - forbedring av Pasientforløp i palliasjon

Forfattere: Ingunn Knobloch1

1. Palliativt senter SUS

E-post: ingunn.knobloch@sus.no

 

Tittel: På liv og død - forbedring av Pasientforløp i palliasjon

Bakgrunn Siden 2015 har Palliativt senter ved Stavanger Universitetssykehus (SUS) utviklet et pasientforløp i palliasjon, ment som et kunnskapsbasert oppslagsverk for å sikre forutsigbare, likeverdige helsetjenester og kontinuerlig oppdatering av kompetanse innen palliasjon på tvers av tjenestene som er involvert.

Til tross for dets faglige verdi, har forløpet vist seg vanskelig tilgjengelig for helsepersonell i deres
daglige arbeid, både i spesialist- og primærhelsetjenesten.

Hensikt: Prosjektet sikter mot å forbedre tilgjengeligheten av palliativ kunnskap for helsepersonell,
ved å identifisere barrierer for bruk og utvikle løsninger som integrerer denne kunnskapen i praksis
på en effektiv måte.

Metode Vi anvendte en designdrevet innovasjonsprosess inspirert av design thinking-prinsipper, kombinert med kvalitative, brukerfokuserte intervjuer og kvantitative undersøkelser for datainnsamling. Deltakere inkluderte et bredt spekter av helsepersonell, som LIS-leger, overleger, sykehjemsleger og sykepleiere i både spesialisthelse og primærhelse, for å sikre en omfattende forståelse av behovene og utfordringene i feltet.

Resultat Analyser avdekket to hovedkategorier av utfordringer:

● Tilgjengeligheten til pasientforløp-dokumentasjonen er betydelig svekket etter overgangen til nye IKT-systemer (M 365 og EQS-prosedyre bibliotek), med leger som oppfatter EQS som mer rettet mot sykepleiere enn andre brukergrupper.

● En sterk preferanse blant helsepersonell generelt for tilgang til pasientforløpet og kunnskapsbasen gjennom en mobilapplikasjon, som ville forenkle bruken betydelig.

Konklusjon Foreløpig konklusjon og veien videre; Analysen bekrefter behovet for forbedringer i pasientforløpet for å sikre dets effektive bruk.

Vi arbeider med utvikling og testing av en mobilapplikasjon som vil gjøre pasientforløpet mer tilgjengelig for helsepersonell, med en første versjon som vil presenteres under konferansen.

 

Forrige
Forrige

A13

Neste
Neste

A20